ASFINAG, Graz-Raaba

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal od aluminija debljine 1,5 mm, tip „Amstetten“, eloksiran
& perforirani limovi od aluminija AlMg3hh; debljina 2 mm s posebnim perforacijama Lg 10×40/20×50

Koristiti

Fasada

Lokacija

ASFINAG Graz-Raaba, Fuchsenfeldweg 71, 8074 Graz

Godina

2009

Arhitekt

Architekturbüro W+G Wratschko, Graz

Monter metalnih obloga

ISTEGNUTI METAL: LOKO Logistikkomponenten, Tieschen
PERFORIRANI LIM: Metall und Technik Völkl, Leoben

Highlights

Austrijski operater autocesta već se mnogo godina pouzda u dizajn ProMetalla – ovdje kombinirano: Vizualna zaštita od istegnutog metala sa transparentnošću od perforiranog lima

KORPORATIVNI DIZAJN OVDJE PRIVLAČI POGLEDE

Austrijski operater autocesta već mnogo godina uspješno izgrađuje na dizajnu i provedbi ProMetalla.

Kod obnove i dograđivanja uredske zgrade u Grazu-Raaba godine 2009. Arhitektonski ured W+G Wratschko odlučio se kod oblikovanja fasade za vizualnu zaštitu od eloksiranog istegnutog metala (tip „Amstetten“), za potrebnu transparentnost brine perforirani lim debljine 2mm plemenite sive boje koji se prirodno uklapa u korporativni dizajn grupe. Kombinacija istegnutog metala i perforiranog lima fasadi daje zanimljivu dinamiku i visokokvalitetan izgled. Privlačan uvid i perspektiva daju naslutiti što se odigrava u i oko zgrade.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.