Apartmanski hotel Harry's home & stambena zgrada, Telfs

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip “Ybbs”, aluminij 2mm

Koristiti

Ispune balkonske ograde za HOTEL plus stambenu zgradu

Lokacija

Harry’s Home Hotel
Weissenbachgasse 21
6410 Telfs

Godina

2022

Arhitekt

scharner – wurnig – architekten ZT GmbH, 6020 Innsbruck

Monter metalnih obloga

Leonhard Scharmer Metallbau,
6410 Telfs

Highlights

Mali tip “Ybbs” odabran je u ovom slučaju jer nije previše glomazan, nema opasnosti da se djeca popnu i ima prosječnu transparentnost od 30 % kada se gleda vodoravno, što međutim korisniku balkona omogućuje gotovo nesmetan pogled dijagonalno prema dolje; Elemente je metalac presavio s gornje i donje strane i spojio ih zakovicama za podkonstrukciju točno jedan do drugog s neprekinutim mrežastim uzorkom; Odabrana je brončana do zlatna RAL boja koja ekskluzivnim karakterom odskače od bijelog zida.

NE BOKSOVI ZA NOĆENJE, VEĆ STAMBENI PROSTORI

Scharner Wurnig grupa arhitekata iz Innsbrucka svoj rad opisuje kao pametno planiranje, jer žele stvoriti ekološki prihvatljive, energetski osviještene i isplative dizajne koji će izdržati i kritičku prosudbu budućih generacija.

Jedan od tih projekata je Harry’s Home u Telfsu, gdje je kreiran moderni hotel i apartmanski kompleks s podzemnom parking garažom i raznim udobnim sadržajima za zahtjevnu ciljnu skupinu.

Balkoni objekta obloženi su ProMetall istegnutim metalnim panelima tipa “Ybbs”, budući da je ovaj model najbolje odgovarao nacrtu i zahtjevima arhitekata. Njegov nježan i elegantan dizajn ima transparentnost od 30 posto i omogućuje gostu gotovo nesmetan pogled dijagonalno prema dolje, a time na njegovo prirodno okruženje. Zahvaljujući usko pletenoj mreži, na balustradu se ne mogu popeti djeca ili drugi avanturistički nastrojeni gosti. Osim toga, metalac je presavio elemente s gornje i donje strane i montirao ih točno jedan do drugog s kontinuiranim mrežastim uzorkom. RAL boja koju su odabrali arhitekti kreće se između brončane i zlatne i čini da se balkonske ograde lijepo ističu od bijele fasade.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.