Mirovinsko osiguravajuće društvo (PVA) Handelskai 134, Beč

HARD FACTS

Materijal

Istegnuti metal tip „Ansfelden“, aluminij 2 mm uključujući premaz u RAL 9002 sivo-bijelo

Koristiti

Fasada

Lokacija

Mirovinsko osiguravajuće društvo (PVA) Handelskai 134, 1020 Beč

Godina

2021. – 2022.

Arhitekt

Monter metalnih obloga

EQUANS Construction GmbH, 1110 Beč

Highlights

Proširenje postojeće upravne zgrade: oblaganje tehničkih sustava na krovu – cca 215m²; ProMetall isporučuje elemente spremne za montažu, koje izvođač treba samo spojiti na podkonstrukciju – vrhunska učinkovitost za tehničku upotrebu s arhitektonskim zahtjevima – dizajn umjesto prosjeka by ProMetall

FINANCIJSKA I ATRAKTIVNA SIGURNOST

Mirovinsko osiguravajuće društvo (PVA) najveći je pružatelj mirovinskog osiguranja u Austriji.

Prije dvije godine izvršena je revitalizacija postojeće upravne zgrade na adresi Handelskai-Beč, a pritom je ProMetall dobio zadatak da arhitektonski kvalitetno obloži nove tehničke sustave na krovu kako bi se sačuvao atraktivan izgled zgrade. Izbor je pao na elemente istegnutog metala tipa „Ansfelden“ u sivo bijeloj boji (RAL 9002) koji su u ProMetall-ovoj tvornici izrađeni sve do najsitnijih detalja, tako da su nakon isporuke na gradilište od strane izvođača morali biti samo povezani s postojećom podkonstrukcijom. Kvaliteta tvrtki odražava se ne samo u tehničkoj izvedbi sjedišta tvrtke, već i u njihovoj arhitektonskoj izvedbi i vizualnoj integraciji u krajolik. Dizajn umjesto prosjeka uvijek se isplati!

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali, odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću. Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

VIŠE REFERENCI NA RASTEZLJIVI METAL PROČITAJTE OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.