Stambeni kompleks Bauernfeldgasse, Beč

HARD FACTS

Materijal

Perforirani lim tip „Rv 12-15“ aluminij 2 mm + premazano praškom u RAL 9006 mat bijeli aluminij

Koristiti

Ograde za terase oko cijelog objekta; Pregrade između terasa

Lokacija

Stambeni kompleks Bauernfeldgasse 8-12, 1190 Beč

Godina

2023

Arhitekt

Monter metalnih obloga

Holl Schlosserei und Sicherheitstechnik GmbH, 1080 Wien

Highlights

Ograde za terase od perforiranog lima visoke prozirnosti (58 %)

LEBDEĆI OTVORENI PROSTOR

U 19. okrugu na adresi Bauernfeldgasse u Beču, ProMetall je isporučio ograde za terase i pregradne zidove za stambeni kompleks.

Korišten je perforirani lim tipa „Rv 12-15“ u RAL boji 9006 koja odgovara modernoj, mat bijeloj boji. Sustav balkona obavija cijelu zgradu i podijeljen je različitim pregradnim panelima. Pri odabiru perforiranog lima vodilo se računa o njegovoj visokoj prozirnosti, zbog čega balkonski sustav djeluje kao da gotovo lebdi, a stanarima daje osjećaj da je njihov slobodni prostor neograničen. Vrlo lijepo rješenje za postojeći i pomalo zastarjeli stambeni projekt koji je nadograđen i uljepšan novim ogradama.

PERFORIRANI LIM - KLASIKA U NOVOM RUHU

Od kraja 19. stoljeća se u Europi proizvodi perforirani lim. Prije se perforirani lim koristio pretežno u industriji i strojarstvu kao sito ili filter, te kao zaštitni lim. Kreativni dizajneri i zapadnoeuropski stručnjaci za proizvode su za funkcionalni lim stvorili kreativna nova područja primjene u oblikovanju fasada. U modernim stambenim, hotelskim ili uredskim kompleksima perforirani lim slovi kao omiljena fasada sa vizualnom zaštitom i rado se koristi i kao ispune rukohvata stepenica i balkonske ograde. Perforirani lim je svoj praktičan karakter zadržao i u području dizajna, te može služiti i kao zvučna izolacija u izgradnji zgrada. Prednosti, mogućnosti primjene Robustna sirovina, kombinira funkcionalnost i izgled Oblikovanje fasada u transparentnoj optici do vizualne zaštite, rukohvati stepenica i ograda balkona, suspendirani metalni stropovi, ventilacijska tehnologija, zaštita od insekata u stambenim zgradama, zvučna izolacija.

VIŠE PERFORIRANIH REFERENCI LISTA MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Koristite naš pronalazač preporuka
da biste posjetili odabrane referentne projekte
uživo.