Stambeni kompleks, Maria-Lassnig-Straße, Beč


Hard Facts

 • Materijal
  Perforirani lim tip "Rv 8-16", aluminij 2mm
 • Upotreba
  Ispuna rukohvata balkona
 • Lokacija
  WHA Zelena tržnica, Maria-Lassnig-Straße 32, 1100 Wien
 • Godina

  2019

 • Arhitekt
 • Monter
  Schuh Isoliertechnik, 2013 Göllesdorf
 • Posebnosti
  Posebno RIJETKA PERFORACIJA “Rv8-16” dozvoljava u ovom slučaju samo nisku transparentnost od 22%; jednakomjeran razmak perforacija poredanih u trokutu – 8mm- perforacija – 8mm-razmak – 8mm-perforacija stvara izuzetnu simetričnu optiku

KADA SE RIJEČ ZAJEDNICA AKTIVNO ŽIVI

Stambeni kompleks Zelena tržnica u bečkoj četvrti Sonnwendviertel pokazuje novu vrstu gradske infrastrukture, Co-Creation-Space. Ovdje se stanuje, radi, proizvodi i istražuje. Stambeni koncept bazira na ideji dijeljenja, pa tako postoji mnoštvo zajedničkih prostorija i velikih terasa koje su svima slobodno dostupne i koje svi mogu koristiti. Hala na tri kata i uvučeno ulazno dvorište strukturiraju osnovni nacrt zgrade i nude raznolike vanjske i unutarnje prostore u urbanoj dimenziji. Gospodarski i zajednički prostori su oblikovani transparentno. Stanovi su orijentirani u smjeru pješačke zone. Zahvaljujući dvostruko savijenoj fasadi svi stanovi su jednakomjerno osvijetljeni. Transparentnost, svjetlo i zelena boja imaju središnju ulogu u dizajnerskom konceptu.  

Sve lože i balkoni su opremljeni posudama za biljke pomoću kojih je fasada ozelenjena biljkama penjačicama. Ispune rukohvata balkona realizirao je ProMetall pomoću rijetkog tipa perforiranih limova „Rv8-16”, koji dozvoljavaju nisku transparentnost od 22%. Perforacije su raspoređene u trokutu i u simetričnim razmacima, tako da ispuna izvana djeluje jako simetrično i optički privlačno. Funkcionalnost ovdje susreće estetiku i bezvremensku liniju koja savršeno kompletira perspektivni koncept upotrebe.

Koristite naš pronalazač preporuka da biste posjetili odabrane referentne projekte uživo.
Referenzfinder

© Prometall
Top