Stambeni kompleks Florasdorf Beč


Hard Facts

 • Materijal
  Istegnuti metal tip „Schwechat“ aluminij 2mm
 • Upotreba
  Ispune rukohvata balkona
 • Lokacija
  WHA Florasdorf BPL 2; O´Brien Gasse 53, 1210 Beč
 • Godina

  2018

 • Arhitekt
  Architekt DI Otto Häuselmayer & Partner, Beč
 • Monter metalnih obloga

  Wippel, Eisenstadt

 • Highlights
  „Grad susreće selo“ je moto ovog projekta proširenja grada BWS grupe

MIKRO POSTAJE MAKRO I OBRNUTO

Planski koncept stambenog kompleksa Florasdorf, koji se proteže preko tri ulice u Floridsdorfu, orijentirao se na moto „Grad susreće selo“.
Tim arhitekata oko tvrtke DI Otto Häuselmayer & Partner kreirao je zanimljivu igru izmjene impresivnog volumena gradnje i urbanističkog prostora, pri čemu se taj veliki projekt harmonično uklapa u topografsku pozadinu 21. okruga. Nježne ispune rukohvata balkona od istegnutog metala od aluminija tipa „Schwechat“ s jedne strane prenosi osjećaj sigurnosti, a s druge strane otvara pogled na to što se nalazi pred domom. Ne sakriva se, već se živi u zajednici, gotovo kao na selu, ali s boljom infrastrukturom i prometnom povezanošću. Velike polujavne površine spajaju stanovnike potpomognutih stanova za iznajmljivanje i stambenih zajednica, te kreira socijalni mikrokozmos u velikoj cjelini.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

Koristite naš pronalazač preporuka da biste posjetili odabrane referentne projekte uživo.
Pronalazač preporuka

© Prometall
Top