SFU Beč


Hard Facts

 • Materijal

  Prešane rešetke, čelik – vruće pocinčan, tip 31x9/30x2
  Posebnost: raspon do 2m

 • Upotreba
  Požarne stepenice
 • Lokacija
  SFU kampus Prater Freudplatz 3, Messestraße 2, 1020 Beč
 • Godina

  2019

 • Arhitekt
  Holzer Kobler Architekturen GmbH, WGA ZT GmbH, Beč
 • Monter
  Wurzer Metallbau, 9020 Klagenfurt
 • Posebnosti
  SFU = Siegmund Freud privatno sveučilište Beč
  Tehnička posebnost su do 2 metara široki rasponi ProMetallovih posebnih prešanih rešetki!

INSPIRIRAJUĆI DIZAJN ZA UMNU ELITU SUTRAŠNJICE

Privatno sveučilište Sigmund Freud (SFU), koje s otprilike 5.000 studenata predstavlja najveće privatno sveučilište u Austriji, posjeduje uz fakultet za psihoterapiju i tri druga fakulteta za psihologiju, medicinu i pravo. Da bi se omogućilo dovoljno prostora za ovo širenje izgrađena je nova zgrada fakulteta za medicinu i pravo na trgu Freudplatz u Beču. Nova lokacija ispunjava na šest katova prostorne zahtjeve za nove smjerove studija i odgovarajućim je tehničkim uređenjem opremljena za medicinsku i pravnu nauku, znanost i istraživanje.

Kampus sveučilišta se sastoji od tri zgrade s različitim upotrebama, koje zbog svoje geometrije tvore logičnu cjelinu, ali isto tako oblikotvorno i funkcionalno stoje same za sebe. Skulpturalni karakter naglašava homogeno materijalizirane ovojnice zgrade.

ProMetall se kod ovog projekta suočio s velikim izazovom da opremi požarne stepenice s vruće pocinčanim posebnim prešanim rešetkama tipa 31x9/30x2 koje pokazuju raspon do dva metara. Rezultat je jasan, funkcionalan i estetski izraz dizajna koji nudi savršeni okvir za intelektualne studije. 

Koristite naš pronalazač preporuka da biste posjetili odabrane referentne projekte uživo.
Referenzfinder

© Prometall
Top