Javna garaža Goldbeck, Beč


Hard Facts

 • Materijal
  Istegnuti metal tip „Gumpoldskirchen“ čelik debljina 1,5mm
 • Upotreba
  Fasada
 • Lokacija

  Goldbeck Parking, Sonnenallee 24, 1220 Beč-Aspern

 • Godina

  2017 - 2018

 • Arhitekt

  Freimüller Söllinger Architektur für Bauherr GOLDBECK Parking

 • Monter metalnih obloga

  Wurzer Metallbau, 9020 Klagenfurt

 • Highlights
  ProMetall u suradnji s projektantima & arhitektima „uljepša“ skoro svaku garažu - u ovom slučaju sa 1200m², s istegnutim metalom dovedenim u poseban oblik i okvir.

JAVNA GARAŽA POPUT KATEDRALE

Tvrtka Goldbeck Parking gradi na temelju 50-godišnje tradicije u obliku modernih, stilskih javnih garaža u Njemačkoj i Austriji. Objekti su uvijek točno prilagođeni zahtjevima metropola i gradova, kombinacija urbanističke arhitekture i inovativnog koncepta parkiranja.
Projekt javne garaže Sonnenallee 24 u Beču isplanirala je tvrtka Architekturbüro Freimüller Söllinger koja je pri oblikovanju fasade garaže posegnula za dugogodišnjim iskustvom stručnjaka za fasade ProMetalla. Zgrada je obložena sa 1200 m2 istegnutog metala tipa „Gumpoldskirchen“ (debljina čelika 1,5 mm), pri čemu oblik pričvršćenih fasadnih elemenata prati obli luk prizemlja, što svemu daje pomalo sakralnu notu. Bojom usklađena sa susjednom zgradom, monumentalna zgrada stapa se s okolinom, ali unatoč tome daje jasan znak: Arhitektura garaža ne mora biti ružna!

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

Koristite naš pronalazač preporuka da biste posjetili odabrane referentne projekte uživo.
Pronalazač preporuka

© Prometall
Top