Generali Arena Austria Beč


Hard Facts

 • Materijal
  Istegnuti metal tip „Celje“ aluminij 3mm eloksiran
 • Upotreba
  Fasada (trodijelni element kutna tribina SJEVER-ZAPAD + SJEVER-ISTOK + JUGOISTOK)
 • Lokacija

  Generali Arena Austria Wien; Horrplatz 1, 1100 Beč

 • Godina

  2018

 • Arhitekt

  Atelier Mauch & Vasko+Partner, Beč

 • Monter metalnih obloga

  ASCO, 9433 St. Andrä

 • Highlights
  ProMetall savjetnik/pratitelj projekta: Podrška planiranja od početka 2014. godine do izvođenja i završavanja svih komponenata tijekom ljeta 2018. godine

KADA NOGOMET SRETNE ODRŽIVOST

Stadion nogometnog kluba FK Austria Beč 2018. godine je opsežno obnavljan i proširivan, pri čemu su arhitekt Reinhard Gallister i Atelier Mauch bili projektanti Generali arene, a Vasko+Partner konzultant.

U četverogodišnjoj fazi izgradnje igrališta ProMetall je djelovao kao savjetnik i pratitelj projekta nove impresivne fasade. Upotrijebljen je aluminijski istegnuti metal tipa „Celje“ debljine 3 mm i eloksiran. Impozantna građevina antracit boje definira UEFA arenu sa 4 zvjezdice koja nudi mjesta za 17 500 gledatelja i daje joj posebnu estetiku i visoki stupanj prepoznatljivosti. Namjera da se stari sportski objekt ne samo revitalizira, već i proširi, te da se cjelokupnom postrojenju da homogena slika, uspješno je provedena u profesionalnom timskom radu.
Generali arena je prvi održivi nogometni stadion u Austriji sa fokusom na transparentnosti, pristupačnosti osobama s invaliditetom i energetskoj učinkovitosti. U skladu s međunarodnim sustavom označavanja DGNB Austrijskog društva za održivo upravljanje nekretninama (ÖGNI) u fazi planiranja i izgradnje bilo je moguće optimirati nogometnu arenu u ekološkom, ekonomskom i sociokulturnom pogledu i time je napraviti vodećim projektom u Europi. ProMetall je ponosan što je bio dio tog razvoja.

ISTEGNUTI METALI - praktično i elegantno

Istegnuti metali odnosno rešetke od istegnutog metala oblikuju se od jednog komada metala tako da nema trošenja niti i opterećenih veza ili varova. Time postojan, robustan materijal postiže ogromnu čvrstoća i stabilnost površine što je idealno za upotrebu u oblikovanju fasada. Mogu se koristiti različiti materijali, otvori oka su najčešće romboidni, šesterokutni, okrugli ili kvadratni, ali nisu ni pleteni ni zavareni te se ovisno o vrsti mogu postići različiti efekti. Materijal zadržava i u izrezanom stanju svoju unutrašnju čvrstoću.
Fasade od istegnutog metala zbog svoje trodimenzionalnosti pretvaraju se slikovito u „Eye Catcher“.

Koristite naš pronalazač preporuka da biste posjetili odabrane referentne projekte uživo.
Pronalazač preporuka

© Prometall
Top